menu

Kabul prosjektet

2018-06-21
Da Den Nasjonale Scene-teknikeren Harry Slengesol i 2002 så et Dagsrevyen-innslag fra Kabul Teater satte det i gang en tankerekke som etter kort tid utviklet seg til et av de mest spennende prosjektene DNS har vært engasjert i.Etter kort tid videreutviklet det seg til et prosjekt som involverte alle sider av teaterdrift- og produksjon.

Siden 2002 har det jevnlig vært utveksling mellom Afghanistan Nasjonalteater og Den Nasjonale Scene. Samarbeidet har vært målrettet mot å gjenoppbygge kompetansen ved ANT på alle områder, både teknisk, kunstnerisk og organisasjonsmessig.

Våren 2014 fikk Daniel æren av å bli med DNS ned til Kabul for å lære vekk breakdance.Iløpet av to uker holdt han workshop for barnehjem, gatebarn, skuespillerne ved Afghanistan Nationaltheater og skuespiller studentene ved universitetet i Kabul.Med privatsjåfør ble Daniel kjørt fra workshop til workshop gjennom Kabuls nedstøvede gater. Noen av stedene var dans for ulovlig for gutter og han var nødt å kalle det akrobatikk for å gjennomfør undervisningen.Han endte også opp med å opptre på den norske og franske ambassaden samt på universitetet i Kabul og fikk ta del i produksjonen av «En folkefiende» i samarbeid med Rhine Skaanes, Terje Lindberg og Tora Troe for universitetet i Kabul.

Avisartikkel

Video